drone tespit imha

Günümüz dünyasında teknoloji hızla gelişirken insan hayatını kolaylaştırmak için üretilen teknolojiler bazen silah gibi kullanılabiliyor. Drone multikopter, İnsansız Hava Aracı bu terimler günlük hayatta oldukça sık bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Üretilme amacı sportif faaliyetlerle birlikte yetişkinlerin oyuncağı olarakta anılmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde hava fotoğrafçılığı ana temeliyle yola çıkan bu sistemler gelişerek faydalı yük taşımaya başladı daha sonrasında irtifa ve hız seviyesi geliştirilerek minyatür uçak şeklini aldı.

   Günümüzde casusluk suikast, sabotaj terör saldırıları gibi ana başlıklarda amacı dışında kullanılmaya başlayarak çok riskli bir tehdit halini aldı. Petrokimya tesislerinin saldırıya uğramasından tutunda devlet başkanlarına suikast düzenlemeye kadar birçok olayın perde arkasında ya da başrolünde bu sistemler kullanıldı. Hatırlarsanız Ülkemizin Suriye’de düzenlediği zeytin dalı harekatında da terör örgütleri droneler üzerine havan mermisi yerleştirerek askerlerimize ciddi tehdit oluşturdu.

En az gelişmiş modelinde dahi ortalama iki bin metreye kadar irtifa ve üç kilometre kadar menzile sahip bu sistemlerin yarı profesyonel tipleri beş kilograma kadar yük taşımakla birlikte 6000 metre iftifa ve 15 kilometre menzile sahip olarak çok ciddi bir tehdit oldu. Boyut ve kullandığı enerji türü sebebiyle ses etkisi düşük olduğundan sesli ya da görsel olarak tespiti çok zor bir sistemdir.

   Jammersystem Savunma Teknoloji A.Ş. olarak ülkemizde drone multikopter  sistemlerinin tehdit olduğunu  bülten hazırlayarak resmi kurumlara ilk bildiren ve Drone engelleyici jammer sistemini proje yazılım ve uygulama olarak hayata ilk geçiren savunma sanayi şirketiyiz. Fakat bazı durumlarda etkisiz hale getirmek yetmediği gibi bu tip hava araçlarını uçuşa kapalı sahaya ya da tesis sınırlarına girmeden görmek ve tedbir almak daha büyük bir önem arzetmektedir.

 Çözüm ortağı olduğumuz Uzakdoğu menşeili  şirketle birlikte geliştirdiğimiz Drone Multikopter İha Radar Ve Elektro optik Gözetleme Sistemi sayesinde radar ekranında otuz kilometreye kadar dron sistemlerini tespit ettiğimiz gibi gece ve gündüz koşullarında ise üç kilometre mesafeden itibaren elektro optik  lazer kameralarla görsel temas kurarak hava aracına ait detaylı nitelikli verilerde elde etmekteyiz. En son aşamada geliştirdiğimiz sistemle radar otuz kilometre çaplı alanda tarama yaparken  izinsiz hava sahasına giren hava aracını elektro optik sistemlerlede takip ediyoruz yönlendirilmiş antenli jammer sistemi ile lokasyona on kilometre kala istendiğinde imha edebilmekteyiz .

Gelişen teknoloji üzerine Jammersystem Savunma Ve Teknoloji A.Ş. olarak yerli ve milli imkanlarla ülkemiz Savunma sanayine hizmet etmeye devam etmektedir .